onsdag den 6. marts 2013

Forside i februar 2004

Artiklen på side 6-7 i Dansk Forening for ældre Lystfartøjers blad nr. 79 var endnu et forsøg fra Ove Juhl og bådebygger William Jensen på at redde det smukke & hurtige skiv fra bålet. Hakahala havde stået på land i flere år, var i meget dårlig stand og skulle nærmest genopbygges. Ejeren, Peter Rahbek Poulsen, ville gerne sætte hende i stand, men havde hverken tid eller midler til andet end at give båden en omgang terpentin og linolie hvert år. Helst ville han forære hende til nogen, der kunne give båden nyt liv.
Hakahala blev bygget af et konsortium for at deltage i Guldpokalsejladserne i 1935, men Københavns Yacht & Motorbådsværft blev for sent færdig med båden og 6 D 49 Kitsita II deltog i stedet. Ove skriver iøvrigt, at værftet også havde bygget hende i vådt træ, og at de stort set ikke har bygget sejlbåde siden...
Ove kender Hakahala fra Præstø, hvor hun har været hjemmehørende i flere år, ejet af Jørn & Thor Simony.
I dag sejler Hakahala igen, genopbygget af hollænderen Jan Mateboer. Han skriver godtnok at der stort set ikke er andet tilbage end navnet, formen, stilen og den tre tons tunge jernkøl... Men den sejler! Lad os håbe, Hakahala også får sit oprindelige sejlnummer tilbage: 6 D 48.


Ingen kommentarer: