onsdag den 26. maj 2010

Danmarks smukkeste træbåde kommer til Sundby havn i juli









Fra torsdag den 8. juli til søndag den 11. juli samles 45-50 af de smukkeste træbåde fra hele landet til DFÆLs, Dansk Forening for Ældre Lystfartøjers, traditionelle sommertræf, i år i Sundby Sejlforenings hyggelige havn på Amager, både motorbåde og sejlbåde, små familiebåde, morfarkrydsere og lange elegante kapsejlere samt en traditionel færøsk firåring. I skrivende stund er der tilmeldt 22 både, men vi regner med at blive 50.

Torsdag eftermiddag åbner stævnet med kanonsalut & moleøl, formanden byder velkommen og alle flagene hejses, signalflag på bådene og den store mågestander på masten foran klubhuset.

Fredag er der efter morgenbordet et kort sommermøde ved formanden. Kl. 11 begynder bedømmelse og måling af både, stumpemarkedet åbner og børnene får besøg af søspejdertroppen Fribytterne og deres ålborgjoller. Om eftermiddagen tager vi metroen og havnebussen til Holmen for at kigge nærmere på fregatten Peder Skram, torpedomissilbåden Sehested og u-båden Sælen.
Om aftenen skal der grilles bøffer og udveksles staldtips, snakkes træ & lak & vrangvillige kølbolte, drikkes fadøl og rødvin, synges og spilles og fortælles drabelige historier. Hver aften ser vi billeder fra dagens begivenheder.

Lørdag sejler vi kapsejlads, og motorbådene tager på tur til Saltholm med de, der ikke er til ræs.
Den første start er kl. 10.30 og ved hal' fire tiden krydser alle kapsejlerne den sidste mållinie tæt ved Strandparkens nordlige molefyr, hvorfra publikum kan følge slagets gang og se bådene gå i havn.
Sidst på eftermiddagen får vi besøg af 4 gaffelriggede skolebåde fra KAS i Svanemøllen med 26 sejlere, der gerne vil hilse på, inden de fortsætter deres sommertogt mod sydlige farvande.
Om aftenen er der gallamiddag i klubhusets restaurant Sundby Sejl, hvor formanden uddeler hæderspræmier og vi vil underholde hinanden med sang, musik & vilde historier.

Søndag har de frivillige dækket dejligt morgenbord til de trætte sejlere og der er præmieuddeling og tak til de, der hjalp & bar. Formanden stryger mågestanderen med tak for denne gang,"Jeg glæder mig til at se Jer allesammen i Odense i 2011."

Frivillige SSF'er & træbådsfolk fra København
... der vil gi’ en hånd til stævnet og være med, hvor tingene sker, sender en mail til sally@sokkelund.net
Der kommer rigtig mange gæster til SSF i år; tag godt imod dem. Vores havn er blevet en del af de rekreative områder, vi er miljø!

Når tiden tillader det, skriver jeg mere om planer, forberedelser og stævne her på bloggen.

Ingen kommentarer: