lørdag den 17. november 2007

Mette, Williams spidsgatterNu er Mette med William ved roret på vandet igen efter 5 år på land.Mette er en velsejlende 30 m2 Hansen spidsgatter med sejlnummer SS 16, bygget til klassemålene, men ikke klasset, da den er født med motor, en Solo 700 cm3. Hansens fulde navn var iøvrigt Marius Sofus Johannes Hansen, så han er bedre kendt som MSJ Hansen. Han arbejdede på Orlogsværftet til han gik på pensin som 70 årig i '61, boede på Amager og var medlem af Kastrup Sejlklub.
I 1989 sejlede jeg sammen med Williams kone og bror til Skt. Petersborg, et Next Stop sejler projekt som jeg stod for sammen med Fin Ejnar Madsen.
På hjemvejen overlevede vi i fin stil en storm med 2 reb i storen og stormfok. Det var også på hjemvejen, i vindstille ved Falsterbo, den gamle Solo gav sit sidste tøf. Den er siden skiftet ud med en moderne dieselmotor.
Mette har haft nogle problemer omkring rust og norske spir, så William har brugt en del år på at give skivet en totalrenovering. Men nu skulle hun være sejlklar igen.
Det er den eneste sejlbåd, jeg kender, med springmadrasser, lavet efter mål. Behøver jeg at nævne, man sover vidunderligt?

Ingen kommentarer: